torsdag den 30. august 2012

Dagens lækkerier i billeder...

Nu har jordbærsæsonen ikke langt igen, så i dag har jeg nydt smagen af danske jordbær, har spist armeridder, hvor  jeg kun kan konkludere en ting. JEG ER FAN!!
Ydermere har jeg reddet betuttet pige fri fra vildtfaren racerbil,  som havde fundet vej til håret.
Jeg har drømt mig væk i en is maskine, tænkt hvor mange lækre is jeg kunne lave hvis jeg havde sådan en. I stedet nøjes jeg med smagen af lækker Ben & Jerry´s is, hvilket også er kæmpe lækkert.
Har i forstand på hvilket is maskine man skal vælge hvis ikke det skal forblive ved drømmeriet!??






 

tirsdag den 28. august 2012

Sorterer i jeres affald?!?

Jeg må indrømme, at jeg er for dårlig til det!

Jeg sorteret mit pap og papir, i min dertil egnede skraldespand, derudover har jeg en kompostbunke i haven, hvor jeg kompostere mit have og køkkenaffald. Jeg er opmærksom på at aflevere mine tomme dåser og batterier på genbrugstastionen, men hold nu op jeg har lang vej igen...

Jeg forsøger i det daglige at tænker over, at nedbringe mit emballage forbrug, og har næsten altid et stof indkøbs net med mig, så jeg sparer de alt for dyre plast poser, og kan blive helt hysterisk nå jeg ser, at de i netto, nu er begyndt at sælge peberfrugter stykvis pakket i plastik.. Hvad går det ud på?!
Jeg genanvender mine syltetøjs glas og anden emballage hvis det er muligt, men er opmærksom på, at bruge emballage der er egnet til formålet.

Jeg syntes det er svært, at være en kritisk forbruger, jeg føler tit jeg står i et dilemma, vil jeg fx. helst købe økologiske bananer, der er pakket ind i plastisk, eller konventionelle bananer der kan købes stykvis uden, at være pakket ind i plastik?
Det er lidt med forskel hvad jeg vælger.. Hvor jeg kan købe små portioner økologiske bananer i bæredygtigt plast, vælger jeg ofte disse, men andre gange køber jeg de konventionelle bananer, for at undgå plastik, men lige så meget fordi jeg kan nøjes med, at købe det antal jeg har brug for.

Hvad gør i for at nedbringe emballage forbruget? Er det kun mig der syntes, at det er svært at være en fornuftig forbruger?




mandag den 27. august 2012

Marmorkage

I dag har jeg lavet noget så nostalgisk som en marmor kage, jeg synes desværre den manglede et eller andet, en knivspids salt, appelsinsaft/skal eller chokolade stykker, den var lidt flad i smagen. så den blev med pynt, blot for smages skyld..



Jeg fulgte frøken jensens opskrift:

125 g smør
100 g sukker
3 æg
1 tsk. bagepulver
250 g mel
1 dl mælk
3 spsk. kakao

Blødgør smørret og rør godt med sukkeret, tilsæt et æg af gangen, til dejen er let og luftig. bagepulver og mel røres i dejen, skiftesvis med mælken. en tredjedel af dejen tages fra og her tilsættes kakaoen. halvdelen af den lysedej kommes i smurt form, dernæst kommes den mørkedej, og til sidst det sidste af den lysedej. rør dejen med en gaffel og kom i ovnen i 95 min ved 170 grader (så længe synes jeg ikke min fik, så hold øje med den).


søndag den 26. august 2012

Rørt røget makrelsalat!

Havde en rest røget makrel og nogle kartofler jeg ikke havde fået brugt, så besluttede mig at lave min egen rørte makrelsalat.

Her er hvad jeg brugte: røget makrel pillet i stykker, kogt kartofler, purløg, mayonnaise, Cream fraise, salt peber og lidt citron. Det hele blandes, og smages til.

Det endelig resultat, bruges eventuelt som fyld i sandwich.



lørdag den 25. august 2012

Engvang frugt

Syntes da lige jeg vil gøre lidt reklame for mine to lokale gårdbutikker.

Nørbygård er en økologisk gårdbutik, her sælges blandt andet æg, grøntsager, mayonnaise samt te og chokolade. Her køber jeg det meste af mit grønt, og besøger gerne butikken en gang om ugen.

Engvang frugt også en gårdbutik lige i nærheden, her køber jeg meget af min frugt, desværre er frugt plantagen ikke økologisk, men jeg syntes stadig, at det er dejligt, at kunne købe lokale frugter. Her sælger de også den dejligste most, lavet på egne frugter.


onsdag den 22. august 2012

Vinrød...

En af de farver det er svært at komme uden om her til efteråret/vinter er vinrød/Bordeaux (kært barn mange navne) Jeg synes farven er virkelig fin, Synes sommerens pasteller har været med fristende og sommerlige, men man kommer desværre også hurtig til at se lidt større ud i de helt lyse farver, så juhuu for vinterfarver siger jeg =o)
Jeg har netop købt disse jeans fra just female til 400,- hvilket jeg synes er en god pris, når det er en modefarve som holder i kort tid, modellen er ret højtaljet, hvilket jeg godt kan lide, så skjuler det hvis man har lidt på sidebenende.
Hvilket vinterfarve er i faldet for?


tirsdag den 21. august 2012

Chokoladebar med lakrids

Lige siden jeg faldt over denne fine blog har jeg haft disse chokoladebare i hoved, og viste jeg skulle afprøve dem. Jeg er kæmpe fan af chokolade og lakrids i et miks.
Jeg lavede en anelse om på opskriften og brugte:
300 g mælkechokolade
100 g mørk chokolade
7 Marie kiks
6 digestive kiks
11 Rotella lakrids (lakridsruller)

Smelt chokolade i vandbad, mas kiksne og klip lakriden i småstykker, bland helemulevitten og kom i fad,  beklædt med bagepapir, sæt i fryseren til den er hård (1/2-1 time) og skær i den ønskede størrelse.
Jeg synes de er vældig lækre og det er bestemt ikke sidste gang jeg forsøger mig med dette, da det i øvrigt var vildt nemt at lave. Jeg udskifter muligvis halvdelen af lakriden med salte sild, da de efter min mening manglede lidt salt, men jeg er også en slave af salt.

mandag den 20. august 2012

Weekend

I går søndag var vi (store H og lille h og ungerne) taget på loppemarked, Vi skulle have tømt ud i gemmerne, hvilket jeg havde brugt en del tid på om lørdagen....
Det var tilsyneladende ikke loppemarked der træk i folk på årets varmeste dag. Der kom mildes talt ikke et øje, folk hyggede sig højest sandsynligt på stranden. (ærgeligt for os). Så jeg måtte nøjes med, at glædes over, jeg fik ryddet lidt op i gemmerne.
Efter endt loppemarked var vi inviteret til vores de gamle og spise grill mad og hygge med hele familien, min far havde lavet en meget lækker kylling, og et skønt brød også på grillen, jeg elsker bare grill mad, så er det rigtig sommer i mine øjne.
Hvad lavede i på årets varmeste dag?



søndag den 19. august 2012

Madkasser

Dette indlæg burde jeg have lavet for 2-3 uger siden, hvor mange børn skulle til at være skoleklar. men det er nu jeg synes det er aktuelt da begge Ms madkasser er ret ringe, låget lukker nemlig nemt op, så vi har oplevet at på vejen til børnehaven har madderne fundet vej ud i tasken- ikke lækkert...! Så hun skal have et par nye (en til frokost og en til frugt). Som jeg tidligere har beskrevet er hun ikke typen som spiser derud af. Så bestræber mig på at få madpakken til at se lækker ud (Jeg/vi vil jo også helst selv spise noget som ser lækkert ud).
Har i en god madkasse i kan anbefale, den skal helst være en som er i så få dele så muligt, så jeg slipper for det opvask, også må den gerne være opdelt i mindst 3 rum!??



Sund madkasse med 4 rum inkl. lille drikkedunk som kan fungere som køleelement. Madkasserne er garanteret PVC-, Bisphenol A- og phtalatfrie. De er lavet af blyfri materialer
nature baby


Denne indeholder 5 rum der medfølger klistermærker så man kan lave sin helt personlige madkasse (hvilket jeg ved M vil elske) ca. 190,-
goodbyn

 
Lidt inspirationsbilleder til en appetitlig madpakke.






 

fredag den 17. august 2012

Squashkage med flødeost

I dag stod den på squashkage, egentlig mest fordi jeg havde en squash der skulle bruges, og os er det jo aldrig en tosset ide med kage:-)

Opskriften fandt jeg på hjerteforeningens hjemmeside og lyder som følger:

Ingredienser

3 æg
225 g brun farin½ dl oliemargarine½ dl letmælk225 g hvedemel2 tsk bagepulver2 tsk kanel300 g groftrevet squash75 g rosiner Pynt 125 g flødeost 6 %50 g flormelis

Tilberedning

Pisk æg og brun farin skummende. Rør oliemargarine og mælk i. Bland mel med bagepulver og kanel og vend det i dejen sammen med squash og rosiner. Hæld dejen i en form, ca. 25 x 30 cm, beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i ca. 40 min. Rør flødeost sammen med flormelis til en glasur og fordel glasuren på den afkølede kage.
Det færdige resultat!

Resultat

Er egentlig ret godt tilfreds med resultatet,dejlig klistret:-) tror jeg næste gang vil bruge mandler eller nødder i stedet for rosiner, så der bliver at tygge på:-)

Gårsdagens lækre hapsemad


torsdag den 16. august 2012

Høre det til madspild, hvis min hund hjælper mig af med mine rester?:-)

Nu jeg er begyndt at have fokus på det, så smider jeg alligevel lidt mad ud.. eller det vil sige, at min 40 kilo tung hund gerne hjælper mig af med den rest der var tiloversfra aftensmaden, og som jeg ikke lige fik spist.
Ser det alligevel lidt som mad svineri, hunden har meget bedre af, at få sin hunde mad, og så er det altså et tegn på, at jeg stadig køber mere end jeg får brugt, hvilket jeg så bestemt må væk fra!

onsdag den 15. august 2012

Fransbrød med surdej.

Så fik jeg prøvet Hr sur, er dog ikke helt tilfreds med resultatet, men kommer sig måske af, at jeg er elendig til at følge en opskrift.

Derfor er denne opskrift i ca mål:-)
5 dl vand
3 ,5 dl ølands-hvedemel
5,5 dl alm. økologisk hvedemel
2 dl surdej
10g gær
25 g salt
2 spsk mørk argave sirup ( En hvilken som helst sirup, eller almindelig sukker kan sagten bruges!)

Gæren opløses i vandet, mel, sukker og salt tilsættes og den æltes godt, jeg satte den min køkkenmaskine til at gøre arbejdet:-) Jeg lød brødet hæve ca 3 timer, hvorefter jeg slog det op, og lod det hæve i yderligere 1 time. Satte det i en brand varm oven og bagte det ved 200grader i ca 45 minutter.


Resultatet er jeg knap så tilfreds med, syntes ikke rigtig surdejen gav så meget smag, som jeg havde håbet. Det hævede vist heller ikke helt længe nok i anden omgang, men ellers et okay brød, vil forsøge mig igen med min hr. sur en af dagene.




En skøn fridag

Billedspam fra gårsdagens fridag, som stod på hygge med min søster og mine 2 trunter.


dagens morgenmad te, et glas koldskål, kammerjunker
og mandler.

katten kunne lige være i den medbragte legetøjskuffert
Katten er et kæmpe hit

Det blev også til en kort fisketur med bla. mormor



tirsdag den 14. august 2012

Min Hr. sur.

Jeg er måske lidt sær, og giver de mærkeligste ting navne, men har har døbt min surdej, Hr. sur:-)

Herunder ses hr sur på 3 dagen. Her kan man godt se den er begyndt at danne luftbobler,og den dufter allerede en smule surt.


Hr sur på 3 dagen.

Jeg rørte i min surdej flere gange dagligt, og på 5 dagen var den rigtig fin. Virkelig sej og luftig og duftede lidt af mørk øl. Så er det bare og komme igang og få bagt:-)

Hvad har i andre, af erfaringer med surdej?


Hr sur på 5 dagen.


God aften derude.  

Store H











søndag den 12. august 2012

Hvor heldig kan man lige være =o)

Jeg har fuldstændig glemt at vise jer dette fine hjerte vedhæng, som jeg fik af min skønne søster, da hun hjemvendte fra ferie. Jeg er så glad for det allerede =o)

lørdag den 11. august 2012

Fine ringe

Man kan jo få så mange vanvittig fine ringe for tiden. vil lige dele lidt af mine favoritter med jer.



Maria black cascade ring 600,-
Jane Kønig 500,-

Maria black chuck stk. 400,-
Maria Black frey 400,-



mad spild

Så i programmet, Spis skraldet på dr2 i søndags?

Et program omhandlende madspild, de fortalte her, at hver dansker smider 63 kg mad ud om året...!! Jeg syntes virkelig det er rystende, og i følge sundhedstyrelsen hvad der svarer til 8,4 milliarder kroner.. Det er jo vanvittigt, tænk hvor mange munde, der kan mættes for de penge!
I programmet, møder man en kvinde, der vil forsøge udelukkende at leve som skralder i en uge, hvilket mere end lykkedes for hende.

Jeg syntes, det er meget interessant, at mange af de steder de er ude og skralde i programmet, har supermarkederne sat lås på deres skraldespande...  Hvad går det ud på?? Kan forstår man ikke skal trænge ind på privat grund, og synes og det er almindelig god opførelse, at man ikke smider skrald omkring sig, og selvfølgelig rydder op efter sig selv. Men når det er sagt, så forstår jeg simpelthen ikke, at nogen ikke under andre menneske deres skrald.!. Eller hvad det lige er, det der går ud på? Jeg syntes ihvertfald det er toppen af smålighed!

Jeg mener, at vi, som forbruger, bør vågne lidt op.. 63 kg mad lige ned i skraldespanden!! Jeg har ihvertfald lovet mig selv, og være mere opmærksom på, at smide mindre ud, og ikke at købe mere end jeg har brug for.. Mit største problem er, at jeg af og til bliver fristet, af et eller andet, der står og skriger på mig nede i supermarkederne, og bare må med mig hjem?!? Det er her jeg især skal blive bedre!

Men også detail handlen, bør efter min mening se og stramme op! Det kan ikke passe, at vi er et, af de eneste lande i europa, man køber frugt og grønt efter stk. pris og ikke efter vægt! På den måde ville vi undgår, at helt så mange grøntsager bliver kasseret allerede hos bonden, fordi de ikke lever op til de gældende kriterier, for at indgå i deres sortiment.

kg. pris i stedet for stk pris er i mine øjne et nemt sted at starte, med at bidrage til mindre madspild, og bør også indføres på alle andre tænkelige varer, såsom kød, man desværre ofte kun kan købe i familie portioner i discount supermarkederne, hvilket jo ikke ligefrem opfordre til mindre madspild!
 Jeg mener fornyligt, at have læst, at Rema1000 arbejder på deres varer nu skal sælges pr. kg og ikke pr stk. Så er det bare, at støtte op om initiativet og håber at flere andre detail butikker hopper med på vognen, for det er da det eneste rigtige!

Hvad er jeres holdning til alt den her madspild snak?
Hvad mener i om skralderne? Det er jo fuldt lovligt at skralde, men på en eller enden måde har jeg stadig et indtryg af det er lidt skammelig i store dele af befolkningen? Her er iøvrigt alle kommentarer velkommen også, dem der ikke er de samme overbevisninger som mig:-)

Det var mit alt for lange og sure opstød for i aften:-)
Jeg vender tilbage med, hvordan det kommer til at gå med, at få mindre madspild hjemme hos mig!

God aften til jer!




torsdag den 9. august 2012

broccoli pesto

Jeg har forsøgt mig med en broccoli pesto, jeg er generalt ret glad for diverse pestoer, og dette var efter min mening, heller ikke helt af vejen, hvis man kan lide smagen af broccoli. Jeg har desværre ikke nogle mål, jeg kan dele med jer, da den blev lavet efter smag dig frem metoden. =o)
Jeg brugte; rå broccoli, oliven olie, citronsaft, salt, peber, parmasan og pinjekerner, og det hele fik en tur i blenderen. derefter smurt på et godt brød. Næste gang tror jeg, jeg vil tilsætte lidt basilikum eller persille.

onsdag den 8. august 2012

Surdej!

Nu forsøger jeg mig med en surdej, har forsøgt nogle gange før, men med meget blandet resultat.  Denne surdej tager 5 dage før den er klar til brug.

Opskriften lyder som følgende:
 Dag 1: Bland 2 1/2 dl økologisk hvedemel med 2 dl vand og 1 spsk honning. Hæld på glas skru låg på og stil det lunt (25-30grader) i et døgn.
Dag 2: Rør i glasset og stil det lunt yderligere et døgn.
Dag 3: Tilsæt 1 dl vand og 1/2 dl hvedemel. stil lunt.
Dag 4: Tilsæt en gang til 1 dl vand og 1/2 dl hvedemel og stil lunt i et døgn.
Dag 5: Nu bør grundsurdejen være klar og dufte frisk og syrligt.Overskydende surdej kan stilles på køl og mades jævnligt med 2 spsk vand og 2 spsk hvedemel, hver uge når den ikke bruges.

Jeg er noget spændt på resultatet, og jeg vender helt sikkert tilbage og deler mine erfaringer med jer:-)


Jeg har fundet opskriften i Mad og Bolig tilbage fra Januar 2012.

Nogen der har erfaring med en god opskrift, eller fif og trick på surdej i har lyst at dele?:-)




tirsdag den 7. august 2012

Vi har holdt fødseldag

Det er med et puha, jeg kan sige at jeg nu er veloverstået 2 børnefødselsdage. Vores lille k blev et år d. 1 august,  M blev 4 i går. Så jeg har både haft børnehavnen på besøg til leg, skattejagt, pølsehorn, pizza og popcakes. Dette stærk efterfulgt at fødselsdag med familien. Alt i alt en dag med rigtig meget knald på. Jeg tror jeg med sikkerhed kan sige at det blev første og sidste gang, dette bliver afholdt samme dag. Gemalen var hårdt arbejdene ude hele weekenden og var først hjemme efter børnehaven havde raseret huset. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det ville have været gået, hvis ikke det var fordi min skønne søster ikke havde stået ved min side, gennem HELE dette show. Dette er jeg selvfølgelig godt klar over har noget med mine (og søsters) ambitioner at  gøre. For man kunne jo godt have sprunget over mange steder, med fx. lækre kager fra bageren. Men vi indgik ingen kompromiser. Og i alt mit iver efter at nå det hele. Har jeg ikke fået brugt ordenlig tid på at få taget nogle gode billeder af alt det lækre vi havde lavet. Så i må nøjes med den lille udgave.







søndag den 5. august 2012

Mozzarella nu i øko udgave:-)

Jeg er meget glad for mozzarella, og det er fast inventar i mit køleskab, syntes det er lækkert både i salat, sandwich eller varm på pizza, i pasta, i et fyldt kyllingbryst eller andet, ja kun fantasien sætter grænser:-)
Min absolutte favorit mozzarella, kommer fra Urtekram og jeg køber den i Netto til omkring 10 kroner, hvilket jeg syntes er en meget rimlig pris, da den både smager frisk og dejlig og så oven i er økologisk.




Applikationer

Her er mine yndlings apps:-)

Økologisk landsforening: økologisk spise guide, inddelt i guld sølv og bronze alt efter, hvor stor en del af menuen der er økologisk. Den indeholder både restauranter, cafeer, kantiner mm. En god apps altid at have ved hånden, når det er spise tid, ude i byen:-) Den er dog stadig mangelfuld, men er sikker på, at den opdateres løbende.

eReolen.dk: En af mine absolutte favorit apps, her kan der hentes biblioteksbøger ned på telefonen.. genialt til ferien, så er man fri for at have tasken fuld af bøger:-) 
Minus er, at der er restriktioner på, hvor mange bøger man kan låne af gangen, alt efter hvilke kommune man er bosat i..  derudover savner jeg inspiration på siden, man skal kende hele bogens titel, eller forfatterens navn for, at finde den ønskede bog. Det er heller ikke alle bøger, der endnu er at finde derinde, men til trods dette, er det alt i alt en rigtig god apps, jeg varmt kan anbefales:-)

Dropbox: Endelig er det lykkedes mig at finde et program, hvor jeg har 
adgang til mine filer uanset, hvor jeg befinder mig, dropbox fungere nemlig som en online harddisk, så lige så snart jeg har overført mine dokumenter til min dropbox mappe, er de tilgængelige i hele verden, det eneste det kræver er internet adgang! Derudover finder jeg det super smart, at man kan dele sine billeder, dokumenter eller lignende med familie og venner. Fatter slet ikke hvordan jeg har kunnet leve uden denne apps!!:-)

Mine foreløbige yndlings apps, hvilke er jeres?

God dag til jer derude:-)

fredag den 3. august 2012

Økologi!?!

Jeg ville gerne være en af dem der, kan prale af, at købe 100% økologisk, desværre er det ikke altid helt sådan det forholder sig! Jeg er en stor fortaler for økologi, og bestræber mig på, at lave al min mad efter årstiden og fra bunden.. men hvem kan sige sig helt fri for, at der engang imellem sniger sig noget halvfabrikat, eller ikke økologisk ned i kurven?!?

For mig hænger det, at blive 100% økologisk også sammen med min økonomi, og ikke mindst dovenskab, for det er både dyrere og mere tidskrævende, at leve økologisk efter min overbevisning.
Jeg køber altid mine æg og mælkeprodukter økologiske, derudover køber jeg de fleste af mine frugter og grøntsager i en lokal økologisk gårdbutik, på den måde får jeg både friskere råvare, der er efter årstiden og ikke mindst økologiske:-) Jeg forsøger også, at gøre økologisk indkøb af kød, men syntes ofte udvalget er for småt, selv om det stadig bliver bedre. Derudover tænker jeg over hvilke rengørings artikler, og skønheds produkter jeg bruger, forsøger hele tiden med små ændringer for, at arbejde mig frem til en 100% økologisk hverdag.


Hvad mener i andre om økologi og hvordan prioritere i jeres indkøb i forhold til økologi eller ej?

torsdag den 2. august 2012

Ribstomater!!



Har nu flere gange stødt på disse bedårende mini tomater, de er da ikke til at stå for, de er dejlige intense i smagen, og så er de da bare helt bedårende i salatskålen:-)




 Ih altså.... ærgrer mig over jeg ikke nåede at få dem i drivhuset i år, men har fundet stedet hvor de skal købes: www.froetorvet.dk så de er klar til drivhuset til næste sæson!


Sjove pastaer


Når man har sådan nogle kære børn, som er rent ud sagt, er ligeglad med mad. Kan man jo godt hjælpe dem lidt, til de synes, det er lidt mere spændende at mødes over måltiderne. Om det er anrettet i små skåle man selv kan tage fra, eller udskåret på en sjov måde, om man bruger mad i indbydende farver eller ligende. Men med disse pastaer fra Urtekram ryger maden også lidt nemmere ned, for en snart 4 årige er det altså lidt sejt med pastaer som ligner løver, giraffer eller andre safaridyr.

Fuldkorns safaridyr fra Urtekram.

onsdag den 1. august 2012

En ny i familien!


Jeg har vist glemt at informere jer om, at jeg er en smule dyre tossede, og havde jeg pladsen, havde jeg min helt personlige zoologiske have:-) Løb tilfældigvis på de sødeste små killinger, hos en bekendt, og blev bare nød til, at have en med hjem! 



Her er hun så... i må undskylde det dårlige billede, skal nok vende tilbage med et der er bedre:-)