søndag den 30. september 2012

La glace

Sukker i små poser, hvor på man kan skrive en lille invitation, hyggelig lille detalje:-)
Jeg har endelig været på La Glace.. og spise kage selvfølgelig:-) Jeg må indrømme at jeg er imponeret, fik den dejligste forårskage bestående af en dejlig mandelbund, herpå en lækker pure og fromage af hindbær, samt en skøn chokolade trøffel, pyntet med de fineste marcipan hjerter.


Længe siden jeg har fået så god en kage. Jeg syntes dog, at pris er skruet lige højt nok op, jeg gav 52 kroner for et stykke kage, hvilket egentlig var meget rimeligt, for den var virkelig god, men hertil fik vi kaffe, hvilken jeg gav 54 kroner for pr kop?! Det var en speciel blanding af karat kaffe, den smagte dejligt men må indrømme, at jeg syntes at 54 kroner, er lige i overkanten for en kop kaffe.
Alt i alt en dejlig oplevelse, jeg klart kan anbefale:-)

fredag den 28. september 2012

The Italian


Jeg var så heldig, at blive inviteret på The Italian og spise, den ligger på vester voldgade midt i københavn. Restauranten er en del af cofoco, der er en kæde, der bestræber sig på at lave god mad til en fornuftig pris. 
Det er første gang jeg besøger stedet, men absolut ikke den sidste, jeg fik desværre ikke taget nogle billeder af menuen, men jeg fik en dejlig bøf mozzarella og hertil tomatsalat med en virkelig lækker olie. Til hovedret fik jeg en pizza magherita med mozzarella, parmasan, tomat og basilikum. Desserten bestod af en glimrende tiramisu. Alt i alt et godt måltid, til kun 225 kroner.

Billeder lånt fra Cofocos hjemmeside 

tirsdag den 25. september 2012

Så er der gået en uge...

Og jeg må konstatere, jeg desværre ikke, har kunne holde alle mine forbud. Jeg har dog overholdt ikke, at spise slik, chokolade og drukket sodavand, hvilket er et okay resultat for mig. De første 3 dage med forbud, var mine tanker besat af slik og alt det andet som jeg ikke måtte, jeg følte mit konstant sulten. Jeg har også oplevet at min lunte har været meget kort, så stakkels min familie, =o( men på trods af mine humørsvingninger, har jeg besluttet at fortsætte i samme stil, dog med undtagelser.Nu føler jeg det faktisk meget rart, at man ikke er så mæt at  man lige skal slå mave efter måltiderne. Og trangen til slikken kan jeg godt styre, jeg har i hvert fald endnu ikke overfaldet slik skabet. Derimod har jeg holdt mit brødindtag minimalt, og brød har jeg virkelig savnet. Så jeg har i dag bagt en omgang boller.
Jeg vil løbende holde jer opdateret om min nye livstil =o)

Gulerodbolle

mandag den 24. september 2012

Stenalderbrød.

Brød uden mel... Kan man virkelig det?
Jeg er snart stødt på så mange opskrifter, at jeg blev nød til at afprøve om man virkelig kunne lave brød uden mel, her er resultatet

Opskriften er fra restaurant Kong Hans.

100 g græskarkerner
100 g solsikkekerner
100 g mandler
100 g valnødder
100 g hørfrø
100 g sesamfrø
5 æg
1 dl olie
2 tsk. salt


Sådan gør du:
Bland det hele sammen, kom massen i en smurt form - gerne en silikoneform.
Bages 1 time ved 160 grader i en forvarmet ovn.

Resultatet.. Hm må indrømme det ikke lige er mig og at det ikke er noget, jeg har tænkt mig at lave igen. Det havde en fin rugbrøds stuktur, og så er det også sagt, jeg syntes det smager meget fedt og er ret tungt . Jeg fortrækker nu engang brød lavet på mel, og er da også af den overbevisning, at man godt kan lave et sundt brød med massere kerne, grøntsager, og uden sukker, men jeg vil altså ikke undværer min mel helt.

lørdag den 22. september 2012

Dadelkugler

Det er første gang, jeg har først mig, med disse kugler af dadler og figner. Jeg er VILDT begejstret, og hvis eller jeg gad lave dem hverdag, så tror jeg faktisk sagtens jeg kunne undvære mit slik. =) forleden lavede jeg æblechips med kanel, mente at næste alt ville glæde mig fortiden, men æblechips er virkelig lang fra hvad jeg kalder slik, men disse, dem kan vi godt kalde slik!!
Jeg brugte til cirka 20 stk:
75 g. tørrede dadler uden sten
75 g tørrede figner
1.1/2 spiseske kokosolie (du kan sagtes bruge andet olie el. smør)
2 tsk havregryn
3 spsk ren kakao (uden sukker)
3 spsk kokosmel
1/2 tsk vanillepulver
en god sjat citron fra 1/2 citron
Jeg kom det hele en fik en tur i blenderen, herefter rulles de til kugler.
Jeg rullede mine i havregryn, ren kakao, kokos, lakridspulver.




fredag den 21. september 2012

grov tomatsuppe

I dag har jeg lavet en skøn grov tomatsupper, jeg har desværre ikke fået taget noget godt billed af den, men jeg lover jer den er skøn jeg brugte;

1 rødløg
2 fed hvidløg
1 persillerod
1/2 knoldselleri
1 dåse hakket tomat
4 dl. vand
1/2 boullion terning
salt, peber

Hak løg og hvidløg, og svits i olie i gryde et par minutter, skær persillerod, knoldselleri i små tern på 1/2 x1/2 cm og kom ned ned til løgende og svits et par minutter mere. derefter tilsættes tomat, vand og boullion, lad simre i ca. 30 min (den må ikke buldrekoge). smag til med salt og peber. den serveres som den er, ikke noget med at blende.

Bon appetit

onsdag den 19. september 2012

Pandekager med hytteost

I dag forsøgte jeg mig med en ny model af noget dej på pande, syntes måske ikke det er helt rigtigt at kalde dem pandekager, jeg brugte nedenstående;
ca. 200 g hytteost
2 håndfulde havregryn
2 æg
1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. kanel
1 tsk. vanillesukker (og her er jeg godt klar over det ikke var en del af min plan, men i tsk. =)).
saft fra 1/2 appelsin
kokosolie til stegning
Resultatet er jeg virkeligt positivt overrasket over, de var rigtig gode og jeg vil bestemt lave dem igen, igen savnede jeg lidt sirup eller chokolade på toppen, men dette skal jeg jo vende mig til. og til jer der bliver skæmt at hytteosten, kan jeg roligt love at de ikke smager af hytteost.
Min frokost bestod af par skiver lækkert brød min søster har bagt (hun har lovet et indlæg herom). Brødet er et nødde/kernebrød uden mel, men dette kommer hun nærmere ind på, jeg synes det var skønt med lidt brød, og smagen var god. Jeg synes dog ikke man kunne spise vildt mange skiver i træk (det skulle jeg heller ikke) synes man hurtigt fik nok, og en fornemmelse af olie, men dette skyldes nok alle de fede nødder kerner tænker jeg !? Men et rigtig fint alternativ hvis man gerne vil undgå almindelig brød.



brød uden mel


tirsdag den 18. september 2012

Dagens menu

Dagens mad i billeder, morgenmaden bestod af et forsøg på pandekager uden sukker og mel ( de ligner frikadeller mere end pandekager). Jeg brugte; 1 banan, 2 æg, 1/2 tsk kanel, 1.1/2 dl. havregryn, 2 tsk. hørfrø. Jeg vil eksperimenteret lidt mere med dem, da de bestemt kan blive bedre. De blev dog spist op, ungerne spiste dem uden kommentar, men de havde også fået sukker på. :o)
Middagsmaden bestod af en rest hønsebryst fra i går, guacamole, mozzarella løg og tomat. Aftensmadden glemte jeg at foto af, men menuen bestod af lasagne med squash i stedet for pastaplader, samt tomatsalat.
Jeg har mange gange haft lyst til at springe i med begge ben, har en skøn snickersbar læggende i skuffen, men er glad for jeg ikke har gjorde det... =O)
Hvordan har i det med sukker?


mandag den 17. september 2012

I kamp mod mig selv...

 
Eller i kamp mod sukker, som jeg nok tidligere har givet udtryk for, så er jeg ret glad for sukker, eller i hvert fald slik, kage, chokolade og sodavand er også skønt engang imellem. Jeg går under kategorien sukkerafhængig, da jeg skal have slik/sukker  hverdag. Men nu har jeg konkluderet med mig selv, at det ikke er så smart ( dette er der flere oversager til, som  jeg vil kommer ind på, afhængigt af hvordan dette projekt skrider frem)summa summarum jeg nu vil forsøge mig med ingen sukker, ris, pasta, hvidt brød. forsøget forløber sig blot over en uge til at starte på, vel at mærke. Men jeg håber har lyst til at fortsætte. Men men men.... det er ret vildt når man er vandt til at indtage det ovenstående, så jeg har spist hele dagen, men stadig følt mig sulten, jeg er spændt på hvordan det skal forløbe. Da Store H er uddannet indefor kost og ernæring er det muligt hun sidder og korser sig nu ;O) mine indlæg kommer nok til at pære præg af mine nye madvaner... 

bla. en smoothie til morgenmad, sammen med røræg og grønt

En hulens masse frugt og grønt

aftensmad, grønt med øko hønsebryst

hjemmelavet knækbrød, når bare jeg manglede brød.

fredag den 14. september 2012

Hjemmelavet mysli.

Jeg elsker mysli, og spiser det gerne både til morgenmad, men kan også sagten finde på bare at spise lidt skyr med mysli, bare som en lille aften snack:-)

Hjemmelavet mysli:-)
Jeg laver min mysli, ud af hvad jeg lige har i skabene, i denne er der rug flager, almindelige havregryn, mandler, solsikkekerner, hørfrø og rosiner. Jeg tager det lidt på slum, og smutter ikke mandlerne først, men det kan man jo gøre, som man syntes.
Jeg kommer ahornsirup, og lidt honning evt en sjat vand en skål og vender det hele, på nær rosiner heri. Alle kerne og gryn skal være fugtet af sirupblandingen. Herefter hælder jeg blandingen på en bageplade, og sætter det i forvarmet ovn ved 140grader varmluft i ca. 15-20 min i ovnen. Her er det vigtigt at holde øje, da myslien bliver bitter hvis den får for meget.
Den holder sig ca en måned, hvis det opbevares i lufttæt emballage.

Kun fantasien sætter granser for hvilke, frø, nødder og kerne man kan bruge, jeg kan selv også godt finde på, at komme lidt kokos og andre tørrede frugter ved!

torsdag den 13. september 2012

Hjemmelavet chokoflager

Har forsøgt mig med hjemmelavet chokoflager, er helt pjattet med dem man køber.. Men er jo slet ikke tosset, hvis det er muligt at finde en god og nem opskrift. Her er mit første forsøg.


Havre flager opskrift fundet på kvalimad.dk
opskriften kommer her:
giver ca. 18 stk. (9 dobbelte)
  • 75 g smør
  • 100 g havregryn
  • 1 æg
  • 125 g sukker 
  • 1spsk mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker (kan undværes)
  • revet skal af 1 appelsin (kun til orangeflager)
til pensling100 gram chokolade (kan undværes)
Smelt smørret i en gryde. Sluk for den så snart det er smeltet.Kom sukker og æg i gryden og rør det hurtigt sammen til en grov creme. Kom resten af ingredienserne i gryden og rør det hurtigt sammen. Sørg for at bagepulveret bliver fordelt godt imellem melet og havregrynene. Kom så 9 styk på en bradepande (3x3). Hver af dem skal være 1 spsk (15ml). Hvilket i dette tilfælde er nemmest at opnå ved at tage en ½ almindelig spiseske med top. Du behøver ikke gøre dem flade. Det skal bagepulveret og ovnens varme nok gøre for dig. Bare læg dem i en klump. Bages i ca. 10 minutter ved 175 grader varmluft. Vend bradepanden efter 6-7 minutter hvis din ovn ikke varmer helt jævnt. Det gør de fleste ovne ikke... Det må gerne være godt brune, men hold øje med at de ikke bliver alt for mørke. Det går lige pludselig stærkt! Når de er mørke i kanten er de færdige.



Resultatet blev okay... næste gang vil jeg tilsætte lidt revet appelsinskal, og være opmærksom på at de bliver noget tynder.. de blev lige tygge nok! Overvejer at forsøge at tilsætte chokoladen også, så jeg er fri for at pensle dem i chokolade efter de har været i ovenen.

onsdag den 12. september 2012

Persille pesto

I går lavede jeg persille pesto, jeg brugte nedenstående, det hele på slum og blev smagt til derefter ;O)
- bredbladet persille
- oliven olie
- parmasan
- pinjekerner
- græskarkerner
- hvidløg
- salt
Helemulevitten fik en tur i blenderen. Og blev brugt i aftens pasta, bønne, kyllingret.



 
 

Selv lille K kunne lide det


tirsdag den 11. september 2012

Hanegal hvidløgspegepølse.



Jeg har ofte ikke det store udvalg af pålæg i mit køleskab, som regel er der kun æg og røget laks. Jeg syntes det skiveskåret pålæg fra butikkerne er for kedeligt det smager næsten alt sammen ens.
Men  i dag faldt jeg over en økologisk hvidløgs spegepølse, fra Hanegal jeg var nød til at prøve!!! Glemte vist lige et øjeblik, at jeg ikke må impuls shoppe...  heller ikke selv om det "bare" er en spegepølse.. og nu er den alligevel på mystisk vis landede i mit køleskab:-)

Hvad spiser i andre af pålæg?

mandag den 10. september 2012

Marengs kys:-)


 Jeg er pjattet med marengs, hvad enten det er som dessert med is, creme og/eller frugt, eller bare som en lille haps:-) Jeg har forsøgt mig med marengs før, men for første gang med et tilfredsstillende resultat. Jeg brugte Mette Blomsterberg´s opskrift, fra det søde liv. Som i kan se brugte jeg ikke frugt farve, men lidt rød glimmer, hvilket man ikke rigtig ser. Næste gang vil jeg forsøge at blande lidt kokos i istedet for frydetørret hindbær, der ellers er super gode.




Marengs:
  • 100 g. Past. æggehvider
  • 300 g. rørsukker
  • ½  vaniljestang
  • ½ tsk.  sukker
  • ½ dl. frysetørrede hindbær
  •  rød frugtfarve
Æggehviderne piskes luftige men ikke stive. Tilsæt sukkeret undervejs lidt ad gangen mens der stadig piskes. Stop først når marengsen er helt stiv & sej.

Del marengsen i 2 lige store portioner i 2 skåle. I den ene portion piskes vanijlesukkeret i ;(Vaniljestangen flækkes på den lange led & vanilje kornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene mases med den ene teskefuld sukker, således at vanilje kornene skilles ad). der er til ca 40 stk.

I den anden portion vendes de frysetørrede hindbær i…..
Begge portioner kommes i sprøjtepose med en mellemstor stjernetylle. Begge sprøjtes ud på bagepapir i små delikate "kys" med en omkreds som en 2 krone. Sørg for at der ens i størrelsen, da de ellers vil bage forskelligt.

Bages ved 120 grader (ingen varmluft) i en time.

lørdag den 8. september 2012

Fakta om kyllingen.

Før hen var kylling noget man kun spiste i weekenden, men nu er det blevet en helt naturlig del af de fleste danskeres kost. Men hvilket liv har kyllingen egentlig haft inden den lander i køledisken? Kyllingerne ser umildbart ret ens ud når de ligger der i køledisken, men der er en betydelig forskel på om den har levet som konventionel kylling, frilandskylling eller økologisk kylling.

Her et par eksempler på forskellen på de forskellig kyllinger.

Konventionelle kyllinger går 20 kyllinger pr m2, det svarer til 40 kilo kylling pr. m2!! Hvor imod der "kun" må gå 12 friland kyllinger på samme areal, imens de økologiske kyllinger maximalt må gå 10 kyllinger pr. m2.
Derudover er der krav til, at både frilandskyllingen og den økologiske kylling skal have adgang til det fri, og at de skal have adgang til dagslys.
Det er dog kun hos den økologiske kylling, der er krav til, at der gives økologisk foder, og også kun denne kylling der har krav på, at have en sidde pind på 20 cm pr. kylling.
 Herud over er der en masse andre forskelle på konventionelle, frilands og økologiske kyllinger, den økologiske kylling lever cirka dobbelt så længe som den konventionelle, da der her er regler om, hvor hurtigt de må vokse. En konventionel kylling lever mellem 36 og 39 dage før slagtning, hvorimod den økologiske får lov at leve 63 dage.
En betydelig forskel der er på de forskellig typer af kylling, både hvad angår dyre velfærd og pris. Hvis i vil vide mere om forskellen på kylling opdræt, kan det findes på fødevarestyrelsen.dk

Det undre mig, at flere og flere tænker på at købe økologiske æg, men at de selv samme folk, glædeligt spiser konventionel kylling både 3 og 4 gange pr uge. Vi må tilbage til kun, at spise kylling ved særlige lejligheder, så vi prioritere den gode økologiske kylling, frem for de stakkels kyllinger der har haft en helt forfærdelig skæbne.

Jeg håber, at det også hos jer derude har sat en tanker igang næste gang, der skal kylling på menuen!

God weekend derude:-)


torsdag den 6. september 2012

Cos

Forleden købte jeg denne bluse hvor jeg elsker kontrasten af man føler sig pæn/afslappet på samme tid. Pæn på grund af kraven, afsalppet på grund af  den er skøn og blød, da den er lavet i jersey stof. Jeg må lige få knipset i billed af den på.


cos 390,-

onsdag den 5. september 2012

Nyt iphone cover

Nu fik jeg endeligt købt mig et cover til min telefon, så jeg ikke fortsætter med at ridse den. Det er købt her til ca. 92 kroner.




tirsdag den 4. september 2012

Nu med opvaskemaskine!!

Det er endelig lykkedes mig, at finde en energi mærket A++ opvaskemaskine, der er til at betale og oven i købet har vundet bedst i test sidste år. Så nu er jeg glad, skal ALDRIG mere vaske op i hånden:-) 


Her er den så, siemens speedmatic sn45m205sk. Jeg gav3333 kroner for den i elgiganten, og den blev leveret lige til døren!

mandag den 3. september 2012

Sølvpapir- aluminiums folie.


Mad emballage det gode valg? Jeg syntes igen, at det er svært at være forbruger, for en ting er, at vælge stanniol fra, fordi det skader miljøet. Men at man også skal til, at være opmærksom på, at købe svanemærked bage og mad papir, for at undgå de foruroligende fluorstoffer, der er svære at nedbryde i miljøet, og under mistanke for at være hormonforstyrende, det er da problematisk.?.
Jeg vil i hvert fald mindske, fedtafvisende emballage, og gå efter svanen i det omfang jeg kan, for de kan jo stadig findes i emballagen til vores havregryn, mellemlægspapir, popcorn poser og så videre, her er vores indflydelse på valg af emballage desværre stærkt begræset.

Der kan læses meget mere om problematikken på forbrugerkemi.dk

søndag den 2. september 2012

Skyr

Jeg vil igen lige anbefale et af mine yndlings produkter.
Skyr der er et fedtfattigt (0,2%) surmælksprodukt med et højt indhold af proteiner. Smagen er dejlig frisk og syrlig, og mætter godt, på grund af det høje protein indhold.
Løgismose skyr findes i netto til ca. 12 kroner for 350g
Jeg er pjattet med det, både til morgenmad med mysli, men også godt til mellemmåltid, med frugt eller som tilbehør til kage eller dessert.

lørdag den 1. september 2012

Solvej og Snuden:-)

Det går over alt forventning med med killing. Hende og hunden er bare blevet de bedste venner:-) Hunden har helt moder instinkt over for hende, og lader oven i købet killingen sutte på hendes patter.. Det er da ikke normalt? Lille H er ude i jeg måske skal prøve med en sut?:-) Nogen der ved noget? Eller har oplevet noget lignende?

Her er de så:-)