mandag den 29. april 2013

Lyn humus.

Humus smager skønt og er let og lave, jeg blender bare alle ingredienser. Salt, peber, spiskommen, hvidløg, citron, olie og kikærter ( jeg bruger dem, på dåse, de er klar til brug:-)) Mængden variere, som man selv syntes, smages til undervejs. Kan eventuelt tilsættes friskhakket persille.






Jeg bruger humus som sovs, dip eller i sandwich.

søndag den 28. april 2013

tømmermænds mad:-)


Der findes da ikke noget bedre, end rigtig og blive forkælet på en tømmermænds søndag. Jeg har været så heldig, at have besøg af min bror, der kreeret "fiske pinde" med hjemmelavet pommes frites, hertil fint skåret hvidkål, med en smule citron og olie, serveres med en hjemmerørt chili mayonnaise og en ristet rosenkålsalat... Simpelthen så lækkert, tak for mad kære bror:-)









God søndag til jer alle:-)

lørdag den 27. april 2013

Sandaler til børn

Nu er foråret endelig over os, og jeg er gået gang, med at kigge sandaler. Jer som har børn, ved man skal være tidligt ude, hvis man skal have noget at vælge imellem. Vi kære mødre forvandler os til sultne gibbe når sandalsæsonen starter. Her får i mine bud på lækre sandaler fra Angulus.
I ønskes en god (og forhåbentlig solrig) weekend.





fredag den 26. april 2013

Dagens frokost.

Min frokost i dag, blev til en hurtig salat af, hvad jeg lige havde af grønt.
Løg, tomat, artiskok, grillet peberfrugter, squash, feta ost og en rest mozzarella ost, lidt god oliven olie, salt og peber.

Velbekomme:-)

onsdag den 24. april 2013

Munkholm!

Jeg bruger i forvejen Munkholm øjecreme, hvilken jeg er ret glad for, og var derfor ikke til, at skyde igennem, da min mor kom med en gave, med disse skønne Munkholm produkter. Altid dejligt at blive forkælet med nye produkter:-) 
Så nu er jeg den heldige ejer, af både Munkholm saltscrub med citrus og en ler ansigtsmaske med jordbær.. Ih jeg glæder mig til, at få dem afprøvet:-) 

Det er da en hyggelig emballage;-)


Skal bare blandes 1:1 med vand, så er den klar ti l brug.

Har i andre erfaringer med Munkholms produkter, hvad siger i til dem?

lørdag den 20. april 2013

forårs stemning

I disse dage går der lidt forårs fornemmelser i mig, så her er lidt inspirations billeder fra fine haver...


      

           

                  

onsdag den 17. april 2013

scones med hvid chokolade og mandler

Jeg havde fødselsdag i fredags, som jeg fejrede med brunch i lørdags, jeg havde et sygt lille myr herhjemme, så jeg glemte lidt i farten at få taget billeder, men jeg havde bagt scones og dem fik jeg taget billeder af =O)






Opskriften lyder således:
 500 g hvedemel
1 tsk salt
1 1/2 spsk bagepulver
125 gram smør
3 1/2 dl mælk (jeg brugte kærnemælk)
1 1/2 spsk sukker
80 g groft hakket hvid chokolade
1 håndfuld grofthakket mandler

Bland mel, salt bagepulver sammen, ælt smøret i melblandingen.
ælt resten af ingredienserne sammen i ca 2 minutter, må ikke æltes for længe
Rul dejen til en tyk pølse og del i 16 stykker. bages i ca 15-20 minutter i forvarmet ovn ved 200 grader-


tirsdag den 16. april 2013

Paleo "spaghetti med kødsovs"

I dag har jeg spist paleo retten squash med kødsovs, og det fungere fint:-)
Også har jeg snacket lækkerier på terrassen og nydt foråret :-)




søndag den 14. april 2013

Morgenmads vafler

Nogen morgner har jeg en frygtelig sød tand, Hvilket jeg giver mig selv lov til, da jeg generelt spise sundt og varieret. Til morgen havde jeg i ihvertfald lyst til noget lækkert, og lavede derfor en omgang morgenmadsvafler, normalt plejer mit kratere for man må kalde det morgenmad er det er ok fødevare, her går jeg lidt på kompromis, det svare sikkert til at croissant fra bageren =O)


Opskrift til 6 hele vafler af 5 hjerter:

35 g. havregryn
90 g hvedemel
3 dl mælk
1 dl flydende smør
3 æg
3 tsk. sukker
1/2 tsk vanillesukker

Bland tørvarende sammen, pisk æg, smør og mælken. Hvorefter tørvarende hældes i lidt efter lidt, lad dejen stå mens jernet varmer godt op. Vi spiste lidt syltetøj, jordbær, appelsin og hakket mandler til.
Bon appetit =O)

torsdag den 11. april 2013

Roma roma..

Jeg har lige været i Rom, på en lille kæreste tur uden børn,  NØJ hvor er det bare en fantastisk by, jeg var forbi trevi fountain og smide en mønt i, så nu kommer jeg tilbage :O) (det siger fortællingen i hvertfald )
Rom er skøn, at slentre ned gennem dens snorede gader, men oliventræer i krukker og skodre for vinduerne, jeg synes det var helt magisk. Rom har en utrolig smuk bevaret historie, så jeg drømte mig indimellem væk i fortidens fortællinger. Vi boede på dette hotel, som havde en virkelig god belæggenhed, tæt på alt. Jeg kan varmt anbefale det, hvis der er nogen derude om overvejer at tage til rom, er mit råd ikke bo i nærheden af hovedbanegården, det har ikke roms charme, og undgå at spise, drikke de mest Turistede steder, de skruer prisen godt op.
Her lidt billed spam derfra:

pave frans

Smuk solnedgang over peterkirken


Collosseum

Tørstig nonne i baggrunden =O)
Mig der kaster mønt i travi fontainen, for at vende tilbage dertil!

En af alle deres charmerende boder

Macarons

Gemalen i appelsinlunden, hyggeligt sted, med smuk nøglehuls kig
ikke langt derfra.

tirsdag den 9. april 2013

Broccoli hapser

I dag har jeg forsøgt mig mig broccoli frikadeller (hvis vi kan kalde dem det) De var tænkt som nogle grønsags hapser til ungerne, og de faldt også i god jord, hvilket broccoli nogle gange har lidt svært ved!


Sådan så det ud rørt sammen
Opskrift:
Jeg målte ikke af undervejs men brugte cirka:

3/4 broccoli hoved
1 dl. revet ost (ex. chedder, parmasan, mozzerella)
3/4 dl rasp
salt og peber
3 æg

Hak broccolien semi fint og bland det hele sammen og steg på pande eller på bagepapir i ovnen.

søndag den 7. april 2013

Hindbærsnitter

I dag har jeg lavet hindbærsnitter, jeg er ret stor fan af hindbærsnitter, denne gang har jeg fulgt Mette Blomsterbergs opskrift, som i kan se her og de var (selvfølgelig) vanvittig gode =O)

fredag den 5. april 2013

Makeup opbevaring.

Jeg tænker på, at finde på lidt nyt opbevaring, til min efterhånden lidt for store makeup samling:-)





Hvordan opbevarer i jeres makeup?

torsdag den 4. april 2013

lockout

Vi har ikke rigtig kunnet undgå, at høre om lockout på landets skoler i disse dage. Og jeg må indrømme, at jeg stiller mig temmelig undrene over lærenes måde at agere på? 

Jeg kan ikke forstå, hvorfor lærene ikke mener, at skolernes ledelsen er i stand til, at vurdere hvor mange forberedelse s timer den enkelte lære skal have, for man kan vel næppe være uenig i, at en idræts lærer ikke skal have den samme forberedelse tid, som en matematiklære? 
I alle andre offentlig instanser, er det være op til ledelsen af fordele arbejdes byrden, men hvorfor skal det være anderledes for lærene?

Jeg syntes at vi har tabt fokus, og jeg har svært ved at se, at det er elevernes bedste, der er udgangspunkt for denne diskussion.
 Er det ikke problematisk, at lærene mener, at deres tilstedeværelse ikke gør nogen forskel for eleverne? 
Burde det ikke være sådan, at det netop var i lærenes interesse, at undervise mere? Kan huske, at lærene for nogle år tilbage, var ude og sige, at mindre undervisning skaber dårligere elever/resultater?!? Hvorfor gør det sig ikke gældende mere? Fordi lærene selv skal til, at arbejde mere, eller på en ny måde?

I medierne bliver problematikken fremstillet som, om lærene ingen forberedelse skal have!? 
Hvilket selvfølgelig ville være helt utænkeligt, men man skal efter min overbevisning bruge vores Resources bedste muligt, især når det gælder uddannelse af vores unge mennesker, og det må da være logisk, at en lærer, der har været uddannet i 15 år og har 6 klasses niveau i billed kunst og idræt, selvfølgelig ikke skal have den samme forberedelse, som en nyuddannet dansk og matematik lære, hvis undervisning er spredt over flere klasse trin.

Jeg ønske for de kommende afgangselever, at denne strejke snart må stoppe, og at regeringen skrider ind, så man undgå forskel på de offentlige ansatte og deres vilkår.


onsdag den 3. april 2013

Månedens grøntsager.

Jeg bestræber mig på, at spise efter årstiden og primært dansk, her nogle foreslag til frugt og grønt i april:-)

Denne måneds grønt:

Danske
citronmelisse
forårsløg
jordskok
kinaradis
kørvel
kvan
løg
løvstikke
mynte
pastinak
persille
purløg
rabarber
radise
rucola
ræddike
rødbede
salvie
spinat
timian
vårsalat

Udenlandske
citron
mango
passionsfrugt

Jeg syntes især at det er skønt, at der begynder, at komme friske urter og salater, syntes det er tiltrængt med en let salat oven på vinterens rodfrugter. Jeg elsker rabarber, og kan ikke vente på de er her, rabarber er indbegrebet af forår efter min mening:-)


tirsdag den 2. april 2013

Gode venner:-)

Det er vist ved, at være længe siden, at jeg har blogget om Solvej(katten), men nok fordi hun simpelthen er faldet så godt til, og hende og hunden (Snuden) er blevet de aller bedste venner:-)